21 Ağustos 2014 Perşembe

Çikolatalı Muzlu Cupcake




Kek, kurabiye, şerbetli tatlılar gibi tatlılarla aslında aram pek yoktur. Tercihim sütlü tatlılardan yana.Özellikle misafirliklerde dönüp yüzüne bile bakılmaz keklerin kurabiyelerin. Ama öyle tatlarla karşılaşıyorsunuz ki yaa aslında çok lezzetli du çayın yanına 5 dk şunu yapıveriyim canım çekti diyorsunuz. İşte bu cupcakelerde böyle. Her keki sevmem. Sert ve sade ne biliyim işte sadece kakolu falan hiç cazip değil. İlla içine bir şey girmeli. Ve en önemlisi yumuşacık olmalı. Sizde sofrlarınızda tüketilsin, yüzüne bakılsın, artıp çöpe gitmesin diyorsanız mutlaka deneyin. Haydi kekimize başlayalım. Eminim siz de çok seveceksiniz.

 Malzemelerimiz:

  1. 2 adet muz
  2. 1 buçuk çay bardağı süt
  3. 3 yumurta
  4. 250 gr tereyağı (bazen bu miktarı birazcık azaltıyorum, bazen de birazcığını sıvıyağ yapıyorum)
  5. 3 yemek kaşığı kakao
  6. Yarım su bardağından 2 parmak fazla şeker
  7. 1 adet kabartma tozu
  8. 1 adet vanilya
  9. Eser miktarda tarçın
  10. Alabildiğince un
  11. Süslemek için çikolatalı ya da karamelli sos, fındık
Öncelikle muzlarımızı çatalla ezerek üstüne sütümüzün yarısını döküyoruz ve iyice ezilmesini sağlıyoruz. Diğer yandan oda sıcaklığında yumuşamış yağımızı şekerle çırpıyoruz. Sonra yumurtalarımı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak da kakaomuzu, tarçınımızı, yarım kalan sütümüzü, ezilmiş muzlarımızı, çok azmiktarda unumuzu, vanilya ve kabartma tozumuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Unu göz kararı yavaş yavaş eklememiz gerekiyor ki kıvamımızı bulalım. Daha önce de dediğim gibi ben pek miktar kullanmam, göz kararı yaparım. Çok cıvık olmayacak.Krem şanti kıvamında hafif katılıkta ama yumuşak olmalı. Silikon kalıplarımıza döktükten sonra önceden ıstılmış fırında pişireceğiz. İşte hepsi bu kadar.Püf noktamız kalıplarımızın ağzına kadar değil yarısına kadar doldurun ki piştiğinde kabarıp taşmasın :)

 Süslemek için çok uğraşmaya gerek yok. Çikolatalı ya da kremalı hazır soslardan dokerek üzerine fındık kırıntıları dökebilirsiniz. İsteğe bağlı hindistan cevizi, bonibon, pastane şekerlemeleri, çeşitli süsler kullabilirsiniz. Benim tercihim karamelli sos ve fındık. Gerçekten muzla uyumu mükemmel. Tabi siz isterseniz özel kremalarla da süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder