25 Ağustos 2014 Pazartesi

Sucuklu Pizza





Kızlarrrrrr  pizzayı bir de evde deneyin. Emin olun dışardakilerden hem daha lezzetli, hem daha bol malzemeli, hem istediğin gibi hem de daha güvenli :) Ne yediğimizi bilmeliyiz sonuçta. Karnınız çok aç ve çayın yanına yiyecek bir şeyler gerekse işte malzemelerimiz:

  1. 2,5 su bardağı un
  2. 1 çay kaşığı dolusu kuru maya(isterseniz çeyrek yaş maya da kullanabilirsiniz)
  3. Yarım su bardağı ılık süt
  4. Yarım çay bardağı sıvı yağ
  5. Tuz
  6. Ilık su
  7. 1 kaşık salça
  8. Kekik
  9. Sucuk
  10. Kaşar peyniri rendesi
Bir kaba  sütün içinde karıştırdığımız mayamızı havuz yaptığımız unun ortasına döküyoruz. Ilık su,tuz ve yağımızı da ilave ederek hamurumuzu hazırlıyoruz. Sütün ve suyun ılık olması şart yoksa mayamız tutmuyor.Suyun miktarını hamurun cıvıklığına göre ayarlıyoruz. Kulak memesi kıvamına gelmesi gerekiyor.Az miktarda bir hamur elde edeceğiz. Hamurumuzu bir güzel yoğurduktan sonra mayalanması için bir köşede bekletiyoruz. Yaklaşık yarım saat mayalanması için yeterlidir. Ben tupperwarein hamur mayaları için özel olarak üretilen kaplarını tercih ediyorum. Çünkü mayalandığında kapağını fırlatıp haber veriyor :)

Mayalan hamuru tekrar bir yoğurduktan sonra yağlanmış tepsiye (ben silikon fırın tepsiliği kullanıyorum) elimizle bastırarak yayıyoruz. Bir tabakta sulandırılmış salçamızın içine kekik koyuyoruz. Ve bir fırça yardımıyla hamurumuzun üstüne sürüyoruz. Salça işlemi bittikten sonra üstüne çok az miktar kaşar rendesi döküyoruz. İsterseniz kenarlarına kaşar koyarak sadece kenarların üstünü kapatıp içi kaşar peyniri dolu pizza hamur kenarı elde edebilirsiniz.Genellikle kenarları sert ve doyurucu olduğundan arta kalır,peynirli olmasını seveceksiniz. Hamurun pişmesi vakit alacağından malzemesini koymadan önce hamuru biraz önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.




Hamurumuz biraz piştikten sonra fırından çıkarıp üstüne sucuklarımızı koyuyoruz. Yine fırına veriyoruz. Üstüne kaşar peynirini pişmesine yakın koyacağız ki kaşarlar eriyip yanarak sertleşmesin. Pişmesine yakın 10 dk öncesinde kaşar rendelerini ekliyoruz. Ve eriyip kıvama geldiğinde fırından çıkartıyoruz, sıcak sıcak yiyoruz. Pizzamız büyük yani 1 tepsi olduğundan arta kalanı daha sonra tost makinesinde ısıtarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder