16 Ekim 2014 Perşembe

Karnıyarık Börek




Oldukça lezzetli bir tarif.

Malzemelerimiz:


  1. 6 adet yufka
  2. 1 yumurta
  3. Süt
  4. Sıvıyağ
  5. 1 adet domates
  6. Üstü için 1 adet yumurta sarısı


İç harcı için:

  1. Sıvıyağ
  2. 300 gr kıyma
  3. 1 adet soğan
  4. 1 kaşık salça
  5. Tuz, karabiber
Teflon tavamıza yağımızı koyup kızınca soğanlarımızı ekliyoruz. Hafif pembeleşince kıymamızı da ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Bir güzel kavrulduktan sonra tuzumuzu, salçamızı ve karabiberimizi de ekleyip altını kapatıyoruz.

Yumurta, süt ve sıvıyağı karıştırıp yufkamızın içine sürmek için hazırlıyoruz. 1 adet yufkamızı serip içine sütlü karışımı sürüyoruz. Üstüne bir yufka daha koyuyoruz. 2 katlı yufkamızı önce dörde, sonra bu  dört parçadan her birini üçe bölüyoruz. İçine kıymalı harcımızdan koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.Üstüne yumurta sarısı sürüyoruz. Ortasında bir bıçak yardımıyla kesik açıyoruz ve karnıyarık görüntüsü veriyoruz.İçine küçük bir dilim domates koyuyoruz. Fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder