4 Aralık 2014 Perşembe

Fıstıklı Kuş Üzümlü Biber Dolması


Aslında bu dolmayı taze biberle yapınca daha güzel oluyor ama evde kurusu olunca eldekileri değerlendiriverdim. Bana iç malzeme hazırlamak her zaman külfetli gelmiştir. Hele de pirinç kavurma işlemi zannedersiniz dünyaları yapıyorum ama zor geliyor işte. Biber dolmasına bayılıyorum ama, yok böyle bi lezzet.
Tarife gelince:

  1. Biber, taze ya da kuru farketmez
  2. Pirinç (her bir bibere bir silkme çorba kaşığı pirinç)
  3. Kuş üzümü ve fıstık ikilisi
  4. Tarçın
  5. Karabiber
  6. Tuz ve şeker
  7. 1 adet soğan
  8. Zeytinyağı
Yağda kavurduğum soğanlara pirinci de ekleyerek bir güzel kavuruyoruz. Eğer çok diri sevmiyorsanız pirince yarım su bardağı kadar su ilave edip suyunu çekene kadar karıştırabilirsiniz. Suyunu çekince içine kuş üzümü, fıstık, tarçın, karabiber, tuz ve şekeri de ilave edip bir güzel kavuruyoruz. Son olarak biberlerimize doldurup içine su koyduğumuz tencerede pişiriyoruz. Taze biber kullanacaksanız fırında pişirmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder