4 Aralık 2014 Perşembe

Kabaklı Havuçlu Börek



Sigara böreğini hep peynirli, patatesli ya da kıymalı yiyecek değiliz ya. Ben seviyorum böyle sebzeli börekleri. Tarifi uzun uzun yazmaya gerek yok. Rendelediğim kabakları ve havuçları tereyağında bir güzel kavurduktan sonra (zeytinyağı da olur ama tereyağıyla bir başka güzel olur) tek kat değil iki kat olan yufkalarımızla sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. (2 yufka üst üste olacak) Tabi yufkalarımıza sütlü, yumurtalı ya da sütlü, zeytinyağlı ( bu tercih size kalmış ben bu sefer yumurta kullanmadım sadece yağ ve süt kullandım) sürmeyi unutmuyoruz. Afiyet olsun :)
NOT: Kabak ve havuçları kavururken biraz tuz ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder