21 Haziran 2015 Pazar

Barbunya





Barbunya en sevdiğim yemeklerden biridir. İster zeytinyağlı, içinde havuç, patates, ister kıymalı. İçeriği size kalmış, ama iyi bir barbunya için buyrun tarifimize:


  1. Barbunya
  2. 1 adet soğan
  3. 1 diş sarımsak
  4. Zeytinyağı
  5. Salça ya da domates sos
  6. Tuz, arzu ederseniz şeker
  7. Süslemek için maydonoz

Ben bu sefer barbunyayı zeytinyağlı yaptım, ancak içine ek herhangi bir şey koymadım, çünkü menümde garnitürlü bir yemek vardı. Barbunyaları önce 20 dk normal tencerede suda haşlıyoruz. Sonra yağda doğradığımız soğan ve sarımsakları kavuruyoruz, salçamızı ya da domates sosumuzu ilave ediyoruz. Barbunyalarımızı da ekleyip üstünü geçecek kadar su ilave ediyoruz. Tuz ve isterseniz 3 kesme şeker ekleyip (şeker miktarı size kalmış) su kaynayınca düdüklüde 30 dk pişiriyoruz.  Afiyet olsun :)

4 yorum: