19 Ağustos 2015 Çarşamba

Tutmaç Çorbası



Yayla çorbasının bir değişik halidir tutmaç çorbası. Yayla çorbasını sevenlere denemesi şiddetle önerilir.

  1. Yoğurt( Kaç kişilik yapacağınıza bağlı olarak miktarı siz ayarlayın, süzme yoğurt olursa daha iyi olacaktır.
  2. 1 yumurta
  3. 1 su bardağı nohut
  4. Yarım su bardağı yeşil mercimek
  5. 2 avuç erişte
  6. Tereyağı, tuz, kırmızı pul  biber, nane
  7. İsteğe bağlı 1 adet soğan
Nohut ve mercimeği bir güzel haşlayalım.
Bir tencerede yumurtayı bir güzel çırpalım ve yoğurtla klasik bir yayla çorbası hazırlayalım.Kaynamaya başlayınca içine tuzu ve naneyi koyalım, erişteleri ekleyelim. Erişteler pişince içine nohut ve mercimekleri ekleyelim 1-2 dk daha kaynatalım.Çorba hazır olunca başka bir tavada tereyağını eritip kırmızı pul biberleri ekleyelim. Biberler rengini verince ocağın altını kapatıp çorbamızın üstüne servis sırasında dökelim. Arzu edersiniz soğanları da tereyağı ile birlikte kavurup çorbaya ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder